Diestsebaan 92 | 3290 Diest (Schaffen)
TEL.: +32 (0)13 31 32 23

KDV Tingelinge | Logo

Gezonde voeding

KDV Tingelinge | Praktisch | Voeding 2Voor de vroege vogeltjes die toekomen is er een ontbijt voorzien tot 8u00 van een boterhammetje en een bekertje melk. Omwille van praktische reden vragen we wel dat de eerste flesvoeding van de baby’tjes thuis gegeven worden.

Verder wordt er afhankelijk van het tijdstip en duur van de aanwezigheid van uw kind in de opvang een aangepaste maaltijd voorzien. Voor onze maaltijden werken we samen met voedingsbedrijf “Deliva” dat aan de strenge normen voldoet die Agentschap Opgroeien en het Federaal Voedsel Agentschap (FAVV) voorschrijven.

Voor baby’s zijn we een fervente voorstander van borstvoeding, als dit voor de moeder enigszins mogelijk is. Borstvoeding is per definitie een betere optie als flessenvoeding, omdat deze melk voorzien is van alle nodige stoffen en vitaminen die uw kind dagdagelijks nodig heeft om goed te kunnen ontwikkelen. We beschikken over een apart borstvoedinghoekje waarin u volledig privé uw kindje kan voeden. Als u in de mogelijkheid bent kunt u altijd overdag uw kindje zelf komen voeden. Zoniet, kunnen we ook perfect overweg met afgekolfde melk

Flessenvoeding kan desgewenst ook door ons voorzien worden. Hierbij is het wel steeds van belang dat u steeds goed communiceert over de hoeveelheid water en het merk van melkpoeder dat u gebruikt. De gangbaarste flessenvoedingen zijn in de dagprijs inbegrepen en dient u dus niet mee te brengen. Echter, wanneer uw kind dieetvoeding nodig heeft, dient u deze echter wel mee te brengen. De maaltijden worden steeds afgestemd op de leeftijd van uw kindje.